2019年10月16日水曜日

SOME RAMEN I HAVE EATEN

Hello again, it has been some time since I wrote about ramen on the blog. Today, I will tell about three recent ramen I have eaten!

こんにちは!このブログで何回かラーメンについての記事を書いてますが、
今回は私が最近食べたラーメンを3つ紹介します!

Riba's Gyukotsu Ramen!
「リバー」の牛骨ラーメン!



I am sure most people in Shunan already know about Kudamatsu-style ramen. You know, "gyukotsu" or beef bone ramen. But did you know the best beef bone ramen is not in Kudamatsu?! Nope! The best gyukotsu is in the city of Hofu. It is at the Showa-style coffee shop called, "Riba" or River. The gyukotsu ramen at this shop is amazing. It is not too sweet or too salty like the other places in Kudamatsu. This ramen is perfect. The shop is also very cool. The style is very much like a Showa-era "kissaten" or coffee shop. 

 ほとんどの周南の方はすでに下松スタイルのラーメンについて知っていると思います。
牛の骨を使った「牛骨ラーメン」です。ですが、一番おいしい牛骨ラーメンを出すお店は
下松市ではないのです。「リバー」という防府にあるお店です。

 そこの牛骨ラーメンは下松の店で出されるものより甘すぎず、塩辛くありません。
完璧な美味しさです。お店自体もクールで、昭和の喫茶店のような雰囲気です。



Waragoya's Niboshi Ramen!
「わらごや」の、にぼしラーメン!

Next is the niboshi or "anchovy" ramen from the shop called Waragoya in Shunan. The shop is pretty new and is on Nibancho street. The ramen here is pretty good. Not the best, but good for a once-in-a-while treat. If you like noodles, the noodles here are pretty good and they have many sizes. You can get a very large here for a good price. The ramen types that are available are beef-chicken, pork bone, and anchovy. The taste of the anchovy ramen is very nice. It is not too fishy and has a nice light taste.

次は周南の「わらごや」という店のにぼしラーメンです。この店は二番町にある新しいお店で、
ラーメンもおいしいです。ときどき食べてみたくなります。ここの麺はとても良く、サイズがたくさんあるので、麺が好きな人にお勧めです。

大盛りを安い値段で食べられます。牛鶏ラーメン、豚骨ラーメン、にぼしラーメンが食べられます。
特ににぼしラーメンが一番です。魚っぽくなくて、あっさりした味です。



Oshima's Niboshi Ramen!
「大島」のにぼしラーメン!

The last ramen I want to write about is another place in Hofu. It is called Oshima Ramen! The ramen here is all seafood or "gyokai" base. The two options they have for soup are anchovy or clam, "asari". The anchovy ramen is my favorite. Unlike the anchovy ramen from Waragoya, the soup here is stronger. The thickness of the soup is better and the anchovy flavor is stronger. The soup is not fishy. It just has a nice seafood taste. The noodles here are also unique. They are very yellow and are curly. They are not straight noodles, like many other shops. I really enjoy this ramen a lot.


最後は防府にある「大島」というラーメン屋です。ここのラーメンは魚介ベースで、にぼしかアサリの2種類のスープが選べます。私はにぼしラーメンがお気に入りです。わらごやのラーメンとは違って、ここのスープは濃い味で、にぼしの味も強いです。スープも魚臭くなく、おいしい魚介類の味です。

ここの麺は独特で、黄色いちぢれ麺です。他の店のようなまっすぐな麺ではないのです。
私はこのラーメンが本当に大好きなのです。

That is it! I hope you enjoyed reading about the three recent ramen I have eaten. 

以上です!皆さんも私の紹介したラーメンを食べてみてくださいね。






WRITTEN BY DAVID PRESS-DAWSON.



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