最近、「カヌレ」というお菓子を作り始めました。皆さんは「カヌレ」をご存知ですか?カヌレはワイン作りでも
有名なフランスのボルドー地方のカスタードケーキです。
Caneles are very delicious and when I researched their ingredients, they sounded easy to make. I bought a silicon mold, and began to try to make caneles.
カヌレはとても美味しくて、材料を調べた時に簡単に作れそうだと思いました。私はシリコン製の型を買って、
カヌレ作りに挑戦してみました。
You can see the first few times were very bad. The shape was wrong and the color was bad too. The taste was good. I was very sad and angry.
見ての通りですが、最初の数回は上手にできませんでした。味は良かったのですが、形が変で色も良くありません。
During Golden Week, I tried many more times to make caneles, but every time I tried to make them, I failed. Badly.
ゴールデンウィークの間に、何度もカヌレ作りに挑戦してみたのですが、毎回失敗してしまいました。
At the end of Golden Week, I wrote an e-mail to a bakery shop in Paris, France. I asked to buy their caneles molds. They said yes and I bought eight of them! They were very expensive but worth the price. I also bought beeswax, which was difficult to find in Japan.
ゴールデンウィーク終盤、私はフランスのパリにあるパン屋さんにカヌレの型を買いたいというメールを書きました。良いという返事を頂き、
8つも購入しました!値段は高かったのですが、それだけの価値はありました。私は日本では入手困難なミツロウも購入しました。
I took a weekend and went to Fukuoka for caneles' research. I found caneles at three stores in the Tenjin neighborhood, Paul, DonQ, and Maison Kayser. They are located in the basements of large department stores. Each of them was good, but only Paul was the best. It had a good orange and rum flavor, the other did not.
週末にはカヌレのことについて、福岡まで調べに行きました。天神の近くにある「ポール」、「ドンク」、
「メゾンカイザー」の3店舗でカヌレを見つけました。この3つは大型デパートの地下にあります。
どれもおいしかったのですが、オレンジとラム酒の味がしたポールのカヌレが一番でした。
Left to Right: Paul; DonQ; Maison Kayser 左から「ポール」、「ドンク」、「メゾンカイザー」 |
After a few times, I can make better canele than the professional shops! Amazing. The hardest part is cooking the caneles. You need high heat for a long time.
その後は専門店よりも美味しいカヌレを作ることができます!びっくりです。一番苦労したのは
カヌレを加熱するところでした。高温で長時間熱する必要があります。
I am happy now.
今は幸せです。
By MR. DAVID PRESS-DAWSON
0 件のコメント:
コメントを投稿